Vitaminbomba – smoothie télen, miért is ne?
2019. január 31. írta: PIEMONT

Vitaminbomba – smoothie télen, miért is ne?

A hosszú, hideg, sötét téli hónapokban van a legnagyobb szükség plusz vitamin bevételre. Szeretnél egy tuti tippet, ami garantáltan mindenki kedvence lesz? Tarts velünk!

element5-digital-500002-unsplash.jpg

Legújabb családi szórakozásunk a smoothie készítés. Amióta megvan a kis készség, azóta naponta csinálunk a gyerekekkel, nyilván legfőbb cél, hogy az ő vitamintartalékaikat szinten tartsuk a hosszú sötét hideg hónapokban is. Mindenféle készülék van a háztartásban. Gyümölcsprés és turmix gép is, de ennek a kis készüléknek a használata jött be eddig a legjobban. Kicsi, könnyen szétszedhető, könnyen takarítható és igazán ízletes, kiváló állagú vitaminbombát készíthetünk pillanatok alatt.

francesca-hotchin-401624-unsplash.jpg

A turmix lényege ugye, hogy tejes alapú, a gyümölcsprés, ahogy a neve is elárulja, minden egyes cseppet kipasszíroz a gyümölcsből és 100 százalékos levet kapunk. A smoothie igazából nyári ital, eredetileg fagyasztott gyümölcsöket használnak hozzá és a jégkásához közeli állagú lesz. Amit most mi csinálunk, az természetesen nem jeges, hiszen influenza időszak közepén vagyunk, a gyümölcsöt kis vízzel vagy inkább 100 százalékos alma lével meglocsoljuk és így tökéletes krémes, sűrű, gyümölcsös italt kapunk. Rajong érte a család.

bruna-branco-1270469-unsplash.jpg

A következő variációkat próbáltuk ki eddig:

  • alma-narancs-mandarin
  • alma-mandarin-banán
  • alma-narancs-kiwi
  • alma-narancs-mandarin-kiwi

Szóval variációk egy témára, de tél van, téli gyümölcsökkel kell gazdálkodni. Mindegyik mesés volt. Még az ananászról álmodozom, muszáj mielőbb kipróbálnom. Na de nem csak ennyiféle gyümölcs van télvíz idején sem, viszont a narancs ilyenkor a legfinomabb, azért nyomatjuk. Egyébként a határok a turmix és a smoothie között mára elmosódtak, egyre több helyen bukkan fel növényi tej vagy görög joghurt a receptekben. Bár receptekről nem is lehet beszélni ebben az esetben, engedjük el a fantáziánkat és olyan gyümölcsöket használjunk, amit csak akarunk. Lényeg, hogy oda kell nagyon figyelni a vitaminpótlásra, mert a téli sötétséget testünk-lelkünk megsínyli és már rövid távon is érezhetők ennek a negatív hatásai. Fáradékonyak vagyunk, álmatlansággal, depresszióval küzdünk, meglátszik a bőrünkön, hajunkon. De néhány gyönyörű színes smoothie és máris nyár költözhet szívünkbe!

Egészségünkre!

Foto: unsplash.com

süti beállítások módosítása